Czym jest olej z kryla?
Nordkrill Ultra Krill Oil to nowej generacji kompleks fosfolipidów, pełen długołańcuchowych kwasów omega-3 (EPA i DHA), choliny i astaksantyny. Każda z tych czterech substancji ma udowodniony wpływ na ludzki organizm.
Pozyskiwany jest z antarktycznego gatunku kryla Euphausia Superba - niewielkiego, podobnego do krewetki skorupiaka. Żyjąc w dziewiczych i niezanieczyszczonych wodach Oceanu Antarktycznego jest wolny od toksyn i zanieczyszczeń środowiskowych. Większość swojego życia spędza żywiąc się mikroskopijnymi algami. Odgrywa kluczową rolę w oceanicznym ekosystemie, stanowiąc nierozerwalną część łańcucha pokarmowego, niezbędnego do przetrwania wielu gatunków morskich.

Dlaczego olej z kryla jest tak wyjątkowy?
Olej z kryla antarktycznego ma wiele zastosowań zdrowotnych dzięki unikalnemu, naturalnemu połączeniu kwasów omega-3, fosfolipidów, choliny i astaksantyny. Koncentracja tych czterech kluczowych składników odżywczych w oleju z kryla Nordkrill Ultra Krill Oil wyróżnia go spośród innych suplementów omega-3 na rynku. Dowiedz się więcej o wpływie oleju z kryla na organizm.

Niezbędne dla ludzkiego organizmu, nienasycone kwasy tłuszczowe są jednymi z najdokładniej zbadanych składników odżywczych. Mają znaczący wpływ na prawidłowe funkcjonowanie m. in. serca, oczu, wątroby i mózgu.

Fosfolipidy ułatwiają łączenie się kwasów omega-3 z błonami komórkowymi. Dzięki nim olej z kryla stanowi znacznie efektywniejszą formę dostarczania kwasów omega-3 do organizmu niż suplementy pochodzące z oleju rybnego.

Cholina to niezbędny składnik odżywczy, który wpływa na funkcjonowanie układu nerwowego, wątroby oraz mięśni. Nasz organizm nie jest w stanie wytworzyć jej wystarczająco dużo, dlatego powinniśmy dostarczać ją z diety.

Naturalny przeciwutleniacz, który nadaje olejowi z kryla jego charakterystyczny, czerwony kolor. Chroni również sam olej przed utlenianiem, eliminując tym samym konieczność dodawania sztucznych konserwantów.

Omega-3 następnej generacji
Kwasy omega-3 oraz cholina, znajdujące się w oleju z kryla związane są z fosfolipidami. Dzięki temu są one skuteczniej przyłączane do komórek w naszym organizmie. Naturalna struktura złożona z fosfolipidów powoduje również, że olej z kryla nie pozostawia nieprzyjemnego, rybiego posmaku. Sprawdź sam!
Lepsze doświadczenie płynące z oleju z kryla
Łatwe do połknięcia kapusłki
Fosfolipidy sprawiają, że kwasy omega-3 w oleju z kryla są bardziej biowydajne i stabilne. Pozwala to na stworzenie niewielkich, łatwych do połknięcia, żelowych kapsułek.
Brak rybiego posmaku
Kwasy omega-3 związane z fosfolipidami w oleju z kryla, bez przeszkód mieszają się z zawartością żołądka. Zapobiega to powstawaniu nieprzyjemnego rybiego posmaku oraz przeciwdziała innym problemom trawiennym.

Wysoka biodostępność
Związane z fosfolipidami kwasy omega-3 oraz cholina są lepiej wchłaniane przez nasze komórki oraz najważniejsze narządy w naszym organizmie.
Czysta, naturalna, kompletna formuła
"Unikalne połączenie choliny i astaksantyny znajdujące się w oleju z kryla wynosi go na jeszcze wyższy poziom."

Dr n. med. Marta Lewandowicz
Przewodnicząca Rady Naukowej, dietetyk kliniczny